۱. گرمای زیاد
پردازندههای نسل حاضر که روی لپتاپها تعبیه میشود، به شدت به انرژی نیاز دارند؛ به همین خاطر، دمای رایانههای شخصی به طور متوسط به بیش از ۷۰ درجه میرسند. بنابراین، به طور معمول باید یک فن یا حداقل یک سیستم خنککننده برای خروج این گرما در نظر گرفته شود. برخی از لپتاپها، در واکنش به دمای بسیار زیاد واکنش نشان داده و به طور خودکار خاموش میشوند. با این حال، در سایر لپتاپها چیز خاصی برای مقابله با اورهیت شدن (Overheat) تعریف نشده است. مبل، موکت و حتی پتو جزء سطوحی هستند که لپتاپ با قرارگیری روی این سطوح میتواند دچار نقص شود.
۲. دیسک درایو
خوشبختانه اکثر لپتاپهای جدید از هارد درایو نوع SSD بهره میبرند. از آنجایی که SSDها اجزای داخلی متحرک ندارند، این قطعات بیشتر در برابر حرکت مقاوم هستند. با این حال، لپتاپهای قدیمیتر و ارزانتر هنوز از هارد درایوهای نوع HDD استفاده میکنند. این نوع دیسک درایوها در برابر آسیبهای فیزیکی بیشتر مستعد آسیب هستند.
اما برای جلوگیری از این اتفاق ناگوار باید چه کار کرد؟ راحتترین راه حل در این موضوع نهفته که شما با ملایمت با لپتاپ رفتار کرده و در حالیکه لپتاپ روشن بوده، آن را مدام تکان ندهید. همین رفتار باعث میشود تا ریسک خرابی HDD به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کند. حتی اگر لپتاپ شما SSD دارد، باز هم باید این رفتار را در پیش بگیرید؛ چراکه در جریان اتفاقاتی ممکن است برخی فایلهای موجود در SSD قابل خواندن یا نوشتن نباشد.
۳. استفادهی نادرست
به هیچ عنوان از سمت صفحه نمایش لپتاپ را بلند نکنید. اگر لپتاپ شما از یک درایو نوری برای دیسکها استفاده میکند، دستتان را در سمت پایینِ کیبورد تکیه ندهید و تا جایی که امکان دارد لپتاپ را روی یک سطح صاف و محکم قرار دهید. وقتی صفحهی یک لپتاپ بسته است، بهترین راه حل برای بلند کردن دستگاه این است که جلو یا عقب دستگاه را بگیرید. عاقلانهترین راه حل، استفاده از هر دو دست برای بلند کردن لپتاپ است. وقتی هم که صفحهی لپتاپ باز است، شما باید از هر دو دست خود که روی دو طرف لپتاپ قرار گرفته استفاده کنید.
۴. پارگی سیمها
جدا از توجه به لپتاپ و اجزای داخلی آن، باید حسابی حواستان به کابل شارژ دستگاه هم باشد. پیچیدن کابل دور هر چیزی، پیچاندن سیم به طرز عجیب و غریبی به هم و سایر کارهای از این قبیل میتواند موجب خرابی و پارگی کابلهای شارژ شود.
شاید شما هم تصور میکنید که کابلهای شارژ لپتاپها باید تحمل خمش و پیچش فراوانی را داشته باشند اما برخی از کابلها چنین قابلیتی را نداشته و به راحتی پاره میشوند. از آنجایی که لپتاپها اصولا دستگاههای متحرکی هستند، بنابراین دلیل خوبی برای سازندهها تلقی میشود تا کابلها را نازک و سبک طراحی کنند تا بتوان کابل شارژ را به راحتی جابهجا کرد.
مسئلهی مهم بعدی پیرامون کابلها این است که کابلها نباید تحت کشش بسیار زیاد باشند. تا جای ممکن اجازه ندهید آداپتور برق شارژر روی هوا معلق بماند. همین مسئله میتواند روی ورود برق به دستگاه لپتاپ شما اثر منفی داشته باشد. از طرفی دیگر، محل قرارگیری سر کابل درون شارژر در این سناریو به مرور زمان ضعیف شده و ممکن است از یک نقطه به بعد، لپتاپ شما به دلیل خرابیِ جایگاهِ کابل، شارژ نشود. به همین دلیل، باید حواستان به سلامتی کابل و جایگاهش باشد.
۵. حمل و نقل اشتباه
همانطور که تا به حال متوجه شدهاید، لپتاپها محصولاتی نیستند که نسبت به تکان دادن یا فشارهای فیزیکی مقاومت بسیار بالایی داشته باشند و اکثر لپتاپها با چند ضربهی فیزیکی به راحتی خراب میشوند. کاربرها اغلب برای خرید یک کیف لپتاپ اقدام میکنند تا جلوی ضربه خوردنهای احتمالی به لپتاپ را تا حد بهسزایی بگیرند. به عنوان اولین قدم برای محافظت فیزیکی لپتاپ، تهیه کیفی است که باید از کیفیت کیف مورد نظر آن هم مطمئن شوید؛ حواستان به این نکته باشد که سطح پایینی و بالایی کیف لپتاپ باید ضربهگیر داشته باشد چراکه کیفهای لپتاپ ارزان قیمت معمولا به دلیل ضعیف بودن جنس موادی که برای ساختشان استفاده میشود، صرفا وسیلهای برای حمل و نقل لپتاپ بوده و محافظت خاصی از لپتاپ را به دنبال ندارند.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردهایم پنج مورد از مهمترین اشتباهات رایج را پیرامون کار با لپتاپ بیان کنیم، اما موارد دیگری هم وجود دارد که خرابی لپتاپ را تضمین میکنند. برای مثال باید به باتری لپتاپ هم دقت کنید که به مرور زمان بنا به دلایل مشخصی دچار نقص نشود.
دیدگاه خود را بنویسید