از نقطه نظر فنی، مودم دستگاهی است که سیگنال‌های ورودی و خروجی را بین  ISP و کاربر تبدیل می‌کند. منظور از تبدیل این است که مودم سیگنال‌های  آنالوگِ حاصل از سیم کابل یا تلفن را به داده‌های دیجیتال و قابل استفاده  برای کامپیوتر به منظور اتصال به اینترنت تبدیل می‌کند. از طرفی این فرآیند  به صورت معکوس هم توسط مودم، پشتیبانی می‌شود. مودم‌های امروزی  دستگاه‌هایی سریع‌تر هستند که با مدل‌های کابلی (Cable modems) یا DSL هم  شناخته می‌شوند. به طور کلی در دنیای خرید و فروش انواع مودم تنها چند نوعِ  محدود از این دستگاه وجود دارد و اصلی‌ترین فاکتور در عملکرد دستگاه با  انتخاب شرکت خدمات اینترنتی (ISP) گره خورده است.

مودم‌های DSL

به یاد داشته باشید که نوع مودم مورد نیاز به نوع اتصال اینترنت بستگی  دارد. مودم‌های DSL را می‌توان نوعی مودم‌ داخلی در نظر گرفت که می‌توانند  مستقیماً با مودم‌های خارجی ارتباط برقرار کند و به اینترنت DSL متصل شود.  در چنین حالتی کاربران می‌توانند حتی در زمانی که به اینترنت متصل هستند به  تلفن هم دسترسی داشته باشند. به طور کلی سرعت مودم‌های DSL از مودم‌های  معمولی بسیار بالاتر است (در حدود ۵.۱ مگابیت در ثانیه در مقایسه با ۵۶  کیلوبیت در ثانیه ) و نسبت به دیگر سیستم‌ها پهنای باند بالاتری را ارائه  می‌کنند.

آشنایی با انواع مودم

۷ فاکتور مهم که قبل از خرید مودم باید به آن توجه کنید!

اکنون که با تمام مدل‌های اصلی مودم آشنا شدید، بهتر است، به ۷ عامل مهم  که در انتخاب و خرید این نوع از محصولات اهمیت دارد، نگاهی دقیق  بیاندازیم.

  1. سازگاری با ISP مدنظر
  2. سرعت مودم
  3. کانال‌های استریمینگ (Streaming Channels)
  4. پروتکل‌های DOCSIS
  5. درگاه‌های مودم
  6. طراحی دستگاه
  7. امنیت و گارانتی مودم

مودم‌ها چگونه کار می‌کنند؟

مودم‌ها چگونه کار می‌کنند؟

به عبارت ساده، یک مودم قابلیت اتصال به اینترنت را ایجاد می‌کند.  درواقع در هنگام اتصال، مودم سیگنال‌های آنالوگ را از ارائه‌دهنده‌ی  اینترنت شما می‌گیرد و این امواج را در قالب یک جریان دیجیتالی مدوله یا  تنظیم می‌کند؛ به این ترتیب، تشخیص سیگنال‌ها برای کامپیوتر آسان‌تر  می‌شود. به طور دقیق‌تر، مودم‌ها داده‌هایی که از طریق کانال‌های ارتباطی  در دسترس هستند را ارسال و به‌طور متوالی دریافت می‌کند. داده‌ها ممکن است  بسته به ارائه‌دهندگان خدمات (ISP)، متفاوت (سیگنال‌ها رادیویی، ماهواره‌ای  و…) باشند. هنگامی که داده‌ها به صورت جریان‌های مختلفی به مودم می‌رسند،  دستگاه باید این سیگنال‌ها را ترجمه و تبدیل به سیگنال‌های دیجیتال کند.  بدین ترتیب سیگنال‌های ISP می‌توانند با کامپیوتر یا هر دستگاه هوشمند  دیگری ارتباط برقرار کنند و به اینترنت متصل شوند.

مودم و روتر چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

مودم و روتر چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند

در حالت کلی درک این نکته ضروری است که روترها (Routers) و مود‌م‌ها  دستگاه‌هایی با ماهیت کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. درواقع مودم بیشتر به  عنوان رابطی در نظر گرفته می‌شود که شما را به اینترنت متصل می‌کند. این  دستگاه برق را از منبع تغذیه دریافت می‌کند و سپس داده‌ها را ارسال می‌کند.  در عین حال در طراحی آن از LED‌های خاصی استفاده شده است که برای  اندازه‌گیری کیفیت اتصال و متصل بودن یا نبودن دستگاه به اینترنت، به کار  می‌رود.

در عین حال روتر بیشتر شبیه به یک افزونه است که برای دسترسی و اتصال به  اینترنت، به پورت انترنت مودم متصل می‌شود. این نوع دستگاه می‌تواند یک  شبکه محلی برای دستگاه‌های موجود در خانه یا محل کار ایجاد کند. در چنین  حالتی این امکان وجود دارد که روتر داده‌ها را به مودم و دستگاه‌های محلی  ارسال کند. در صورتی که قصد دارید تنها یک دستگاه را به اینترنت وصل کنید،  به روتر نیاز ندارید. اما اگر تصمیم دارید که چندین دستگاه مختلف مانند  تبلت، گوشی، تلویزیون و رایانه را به اینترنت وصل کنید، به یک روتر نیاز  دارید تا داده‌ها و ترافیک را بین دستگاه‌ها انتقال دهید.

 به زبان ساده، مودم شبکه خانگی شما را به  اینترنت جهانی متصل می‌کند، در حالی که روتر به همه‌ی دستگاه‌های سیمی و  بی‌سیم اجازه‌ی اتصال به اینترنت به‌طور هم‌زمان را می‌دهد. همچنین به کمک  یک روتر می‌توانید به اشتراک داده بین دستگاه‌های محلی خود بپردازید. به  این معنی که اشتراک فایل‌ها از یک رایانه به یک پرینتر یا ارسال فایل‌ها  بین دو رایانه روی یک شبکه محلی از طریق روتر امکان‌پذیر است.

حال با توجه به اینکه اطلاعات کافی را برای خرید انواع مودم به دست آورید،  وقت آن است که انواع پرفروش این محصولات را هم با استناد به سایت دیجی‌کالا  بررسی کنید. تا دانش شما برای انتخاب و خریدی آگاهانه کامل شود.

مودم روتر +ADSL2 تی پی-لینک مدل TD-W8961N_V4


مودم روتر +ADSL2 تی پی-لینک مدل TD-W8961N_V4 محصولی با دو آنتن Omni  Directional ثابت است که بر روی آن دکمه‌های خاموش/روشن، ریست یا همان  بازگشت به تنظیمات اولیه و WPS به منظور حفظ امنیت داده‌های کاربران تعبیه  شده است.

محدوده‌ی فرکانس این کالای خوش ساخت و اقتصادی ۲.۴ تا ۲.۴۸۳۵ گیگاهرتز و  دارای یک عدد پورت RJ-11 و چهار پورت RJ-45 است. این محصول دارای دو عدد  آنتن از نوع Omni Directional برای ارائه‌ی خدمات بهتر است. استانداردهای  بی‌سیم در این کالا شامل IEEE 802.11n ،۸۰۲.۱۱ g ،۸۰۲.۱۱ b است و از  پروتکل‌های ADSL 2 و +ADSL 2 هم پیروی می‌کند. در حالت کلی این نوع مودم  محصولی کاملا به صرفه است که ارزش خرید بالایی با توجه به خدمات آن دارد.

مودم روتر VDSL/ADSL تی پی-لینک مدل TD-960-v1.20


شرکت نام آشنای «تی‌پی-لینک» (TP-Link)، با ساخت و ارائه‌ی مودم روتر  VDSL/ADSL مدل TD-960-v1.20 محصولی با طراحی خاص (۵۶۲ گرم) را به بازار  عرضه کرده است که علاوه بر قیمت کاملا معقول به زیبایی آن نیز توجه شده  است. این دستگاه اینترنت VDSL/ADSL را به‌صورت بی‌سیم به اشتراک می‌گذارد و  با بهره‌وری بیشتر، قدرت و امنیت بالاتری را ارائه می‌کند. مودم روتر تی  پی لینک، دارای ۲ عدد آنتن خارجی قوی است که عملکرد بی‌سیم عالی با سیگنال  پایدار در تمامی جهات و سرعت بالا در فواصل بیشتر را به ارمغان می‌آورد.

فناوری VDSL2 در این دستگاه سرعت حداکثر ۱۰۰ مگابیت در ثانیه‌ای را به  طور همزمان برای دانلود ارائه می‌دهد. پورت DSL تعبیه شده در دستگاه از  تمام اتصالات استاندارد DSL پشتیبانی می‌کند و با اغلب ISP ها سازگاری  دارد. لازم به ذکر است که این مدل با VDSL2, ADSL2+, ADSL2 و ADSL هم  سازگاری دارد همچنین سرعت وایرلس آن در حدود ۳۰۰ مگابیت در ثانیه، فرکانس  باند آن ۲.۴ گیگاهرتز و پورت‌های LAN آن چهار مگابیتی است. از طرفی لازم به  ذکر است که این دستگاه دارای یک عدد پورت اترنت RJ-45 WAN، یک پورت RJ-11 و  یک پورت RJ-45 است.

جالب است بدانید که اینترفیس وب بیس و اپلیکیشن موبایلی پرقدرت Tether  قابلیت تنظیم سریع و راحت این نوع مودم روتر را امکان‌پذیر می‌کند. همچنین  با نصب اپلیکیشن Tether روی دیوایس‌های iOS و اندرویدی می‌توان به تنظیماتی  مانند میزان دسترسی و کنترل والدین دسترسی پیدا کرد. مودم روتر TD-W9960  V1 تی‌پی‌-لینک نگرانی شما را از بابت مشکلاتی که شاید از اتصال چند دستگاه  به طور هم‌زمان در یک شبکه چندرسانه‌ای خانگی به وجود آید، از بین می‌برد و  به‌راحتی در هر نقطه از خانه یا دفترکار قابل استفاده است.

مودم روتر ADSL2 Plus بی‌ سیم N300 دی-لینک مدل DSL-2750U


مودم روتر ADSL2 Plus بی‌ سیم N300 دی-لینک مدل DSL-2750U یک مودم روتر  بی‌سیم است که با به‌کارگیری درگاه یکپارچه‌ی پرسرعت +ADSL2 به اینترنت  متصل می‌شود و سرعت دانلود ۲۴ مگابیت در ثانیه و آپلود ۱ مگابیت در ثانیه  را برای شما فراهم می‌کند و شما می‌توانید اینترنت خود را با کامپیوترها و  دیگر دستگاه‌های درون شبکه به اشتراک بگذارید. دی‌لینک ۲۷۴۰u یک محصول قابل  اطمینان و مقرون‌به‌صرفه است که عملکرد بسیار خوبی دارد و برای استفاده در  منزل یا در دفاتر کوچک و معمولی ایدئال است؛ همچنین قادر است بستری امن و  مطمئن را با به‌کارگیری فایروال و کیفیت سرویس (QoS) که شامل حفاظت  فایروال، کنترل دسترسی کاربر، استاندارد امنیت بی‌سیم WPA/WPA2 و سیستم  الویت‌بندی انتقال‌داده‌هاست، برای ارتباطات صوتی، دانلود فایل و انجام  بازی‌های رایانه‌ای روی اینترنت برای شما فراهم سازد.

مودم ۳G/4G دی-لینک مدل M920


مودم ۳G/4G دی-لینک مدل M920 محصولی با قابلیت پشتیبانی از حالت‌های  بی‌سیم و باسیم و رابط‌های RJ-45 WAN/LAN است که می‌تواند تجربه‌ی کاربری  مناسبی را به شما ارائه دهد. این کالا دارای یک درگاه برای نصب سیم‎کارت  است که می‌تواند از سیم‌کارت تمام اپراتورها استفاده کند. در کنار شیار  سیم‌کارت، چهار درگاه LAN وجود دارد که می‌توان از آن برای اتصال باسیم  ابزارها به شبکه بی‌سیم استفاده کرد. همچنین برای این دستگاه چهار عدد آنتن  در نظر گرفته شده است که دوتای آن‌ها برای اتصال آنتن‌های ۳G/4G است و دو  تای دیگر برای آنتن‌های شبکه‌ی وای‌فای هستند.

از طرفی در قسمت پشت روتر DWR-M920 کلیدهای WPS و Reset و کلید روشن و  خاموش قرار گرفته است که کار با این مودم را پیچیدگی به دور می‌کند. سرعت  انتقال داده در این مدل تا ۱۵۰ مگابایت است و با برق شهری کار می‌کند. لازم  به ذکر است که این مودم برای اغلب کارهای روزمره محصولی مناسب و خوش‌قیمت  به حساب می‌آید.