وی پی ان مخفف Virtual Private Network است.
از زمان ایجاد اینترنت اولویت بر ارسال بستهها بدون نقص و خرابی بود و به همین دلیل فضای اینترنت ذاتا فضای ناامنی است. تمام برنامههایی که در سطح اینترنت استفاده میکنید، مانند ایمیل، وب، سیستمهای پیام رسانی و … بر اساس استانداردهای جهانی ساخته شدهاند، اما هنوز هم نمیتوان به طور قطعی از امنیت آنها صحبت کرد.
به همین دلیل هرلحظه ممکن است توسط افراد، هکرها و … با حمله و سرقت روبرو شوید و اطلاعات خصوصی شما افشا شوند. وی پی ان را میتوان به عنوان پروتکلی معرفی کرد که اطلاعات شما را به صورت رمزنگاری شده و کاملا ایمن منتقل میکند.
کاربرد وی پی ان
همانطور که گفته شد امنیت اطلاعات افراد در اینترنت بسیار مهم است. ISP شما هنگام اتصال به اینترنت اتصال شما را تنظیم میکند. همچنین با استفاده از یک آدرس IP شما را در اینترنت ردیابی میکند. ترافیک شبکه شما نیز از طریق سرورهای ISP هدایت میشود و هر فعالیتی که به صورت آنلاین انجام میدهید ثبت میشود. ISPها ممکن است قربانی حملات مجرمان سایبری شوند. اگر ISP هک شود، دادههای شخصی و خصوصی شما به خطر میافتند. این اتفاق مخصوصا زمانی که به طور منظم به شبکههای Wi-Fi عمومی متصل میشوید بیشتر پیش میآید. شما هرگز متوجه نمیشوید چه کسی بر ترافیک اینترنت شما نظارت داشته و اطلاعاتی از شما دزدیده میشود، از جمله رمز عبور، اطلاعات شخصی، اطلاعات پرداخت یا حتی کل هویت شما.
مزایا و معایب وی پی ان
اولین و مهمترین مزیت استفاده از وی پی ان تغییر مکان جغرافیایی است. استفاده از وی پی ان باعث میشود اتصال شما به اینترنت از مکانی دیگر انجام گیرد و موقعیت مکانی شما مشخص نباشد. این موضوع باعث میشود دسترسی به وب سایتهایی که استفاده از آنها در برخی از کشورها مسدود است، با استفاده از وی پی ان امکان پذیر باشد. به عنوان مثال برای کار با گوگل آنالیتیکس یا برخی دیگر سرویس های گوگل باید با وی پی ان وصل شد. مزیت دیگر استفاده از وی پی ان انتقال اطلاعات به صورت رمزنگاری شده است. این موضوع باعث میشود امنیت اطلاعات شما بسیار بالا رفته و دسترسی به آنها توسط سایرین امکان پذیر نباشد.
شاید مهمترین عیب استفاده از وی پی ان ها هزینه بیشتر آنها در مقایسه با اتصال مستقیم است. استفاده از این نرمافزارها تا حد زیادی سرعت دسترسی شما را کاهش میدهند. از طرفی تمام اطلاعات شما در سرورهای وی پی ان موجود است و در صورت بروز مشکل در ارائه دهنده، اطلاعات شما نیز به خطر میافتد.
انواع وی پی ان
Remote Access
این وی پی ان ها یک شبکه خوصوصی می سازند. افراد یک سازمان یا شرکت می توانند از راه دور به سرور وی پی ان شرکت وصل شده و در دورکاری از منابع شرکت استفاده کنند.
Site to site
در این نوع وی پی ان شعبههایی از یک شرکت به هم متصل می شوند. در این ارتباط بجای این که هر فردی از ویپیان دسترسی از راه دور استفاده کنند، افراد به گروههایی تقسیم میشوند که به عنوان شعبههایی از شرکت، با ویپیان مکان به مکان به هم متصل شده و از منابع یکدیگر استفاده می کنند.
دیدگاه خود را بنویسید