رزولوشن و کیفیت تصویر

هرچقدر رزولوشن مانیتور بیشتر باشد، با تصاویر جذاب‌تری روبرو می‌شوید.  البته باید توجه داشته باشید که قبل از خرید مانیتور با رزولوشن بالا، از  پشتیبانی کارت گرافیک از چنین رزولوشنی اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال  اگر از کارت گرافیک‌های قدرتمند استفاده می‌کنید، به دنبال مانیتور گیمینگ  مبتنی بر حداقل رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ باشید.

مانیتور گیمینگ

البته بیشتر مانیتورهای گیمینگ موجود در بازار از رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰  استفاده می‌کنند. این نوع مانیتورها همچنان بسیار جذاب هستند و نسبت به  نمونه‌های با رزولوشن بالاتر قیمت بسیار پایین‌تری دارند. بنابراین اگر  بودجه‌ی خیلی زیادی ندارید، باید به رزولوشن ۱۰۸۰p بسنده کنید.

از نظر کیفیت تصویر بهتر است دنبال مانیتور دارای محدوده‌ی رنگ وسیعی  باشید. برای این کار از اصطلاحاتی مانند Adobe RGB، DCI-P3 و sRGB استفاده  می‌شود و هرچقدر عدد مربوط به این واحدها به ۱۰۰ درصد نزدیک‌تر باشد، بهتر  است. با وسیع بودن محدوده‌ی رنگ، مانیتور می‌تواند رنگ‌های بیشتری را نمایش  دهد که در نتیجه تصاویر جذاب‌تر و زنده‌تری را مشاهده خواهید کرد.  مانیتورهای گیمینگی که از قابلیت HDR پشتیبانی می‌کنند معمولا در این زمینه  و حداکثر روشنایی حرف زیادی برای گفتن دارند.

اندازه‌ی مانیتور

مانیتور گیمینگ

اندازه‌ی مانیتور اهمیت بسیار زیادی دارد ولی با توجه به نیازها و  سلیقه‌ی شخصی باید تصمیم‌گیری کنید. بیشتر گیمرها از مانیتورهای ۲۴ اینچی  یا کمی بزرگ‌تر استفاده می‌کنند. اما اگر سایز آن از این مقدار کمتر باشد،  ممکن است برای مقابله با حریفان خود در بازی‌ها تا حدی دچار مشکل شوید.

برخی از گیمرها هم طرفدار پروپاقرص مانیتورهای خمیده هستند زیرا با  استفاده از آن‌ها می‌توانند تجربه‌ی گیمینگ جذاب‌تری داشته باشند. برای  بازی‌هایی که باید بخش بزرگ‌تری از محیط را زیرنظر داشته باشید، چنین  مانیتورهایی فوق‌العاده هستند.

رفرش ریت

تمام پیکسل‌های موجود در نمایشگر دائما به‌روزرسانی می‌شوند تا بتوانند  آخرین محتوای ارائه شده از طرف پردازنده را نمایش دهند. پنل‌ها محتوای خود  را در فواصل زمانی منظم به‌روز می‌کنند که این کار به‌عنوان رفرش ریت  شناخته می‌شود. رفرش ریت یا نرخ تازه‌سازی به تعداد دفعاتی که تصویر یک  نمایشگر در هر ثانیه می‌تواند تغییر کند، گفته می‌شود و برای اندازه‌گیری  آن واحد هرتز استفاده می‌شود. یعنی اگر یک مانیتور مبتنی بر رفرش ریت ۶۰  هرتز باشد، در هر ثانیه می‌تواند ۶۰ مرتبه به‌روزرسانی شود و ۹۰ هرتز به  معنای ۹۰ مرتبه به‌روزرسانی در هر ثانیه است و الی آخر.

مانیتور گیمینگ

یک مانیتور گیمینگ باید از حداقل رفرش ریت ۱۲۰ هرتز استفاده کند. تفاوت  بین رفرش ریت ۶۰ و ۱۲۰ هرتز بسیار زیاد است و احتمالا بعد از استفاده از  مانیتور ۱۲۰ هرتزی دیگر دوست ندارید از مانیتورهای ۶۰ هرتزی استفاده کنید.  با افزایش رفرش ریت، در کنار بازی‌ها حتی کارهای ساده‌ای مانند وب‌گردی هم  جذاب‌تر می‌شود زیرا همه‌چیزتر سریع‌تر و روان‌تر حرکت می‌کند. با این حال  بسیاری از گیمرها چندان متوجه تفاوت‌های رفرش ریت بالاتر از ۱۲۰ هرتز  نمی‌شوند. بنابراین اگر گیمر حرفه‌ای نیستید و از این راه کسب درآمد  ندارید، لازم نیست به دنبال مانیتور دارای رفرش ریت بالاتر از ۱۲۰ هرتز  باشید.

تکنولوژی رفرش ریت متغیر

مانیتور گیمینگ

فناوری‌های رفرش ریت متغیر مانند Nvidia G-Sync و AMD FreeSync برای  تمام مانیتورهای گیمینگ ضروری هستند. این فناوری رفرش ریت مانیتور را با  فریم‌ریت دریافتی از کارت گرافیک هماهنگ می‌کند تا با پدیده‌ی  Screen  Tearing یا پارگی تصاویر روبرو نشوید. به زبان ساده اگر = فریم‌ ریت ارائه  شده بیشتر از توان مانیتور باشد، فریم‌ها روی هم می‌افتند و یک نوع تداخل  ایجاد می‌شود. به این پدیده پارگی تصاویر گفته می‌شود.

سرعت پاسخ‌دهی و پنل مانیتور

پاسخ‌دهی مانیتور در واقع به مدت زمان لازم برای رندر پیکسل و تغییر رنگ  است. هرچقدر مدت پاسخ‌دهی کمتر باشد، بهتر است. زیرا بالا بودن این زمان  منجر به پدیده‌ی موسوم به ghosting می‌شود که یعنی برخی صحنه‌های بازی‌ها  کمی مات به نمایش درمی‌آیند. سرعت پاسخ‌دهی یک مانیتور گیمینگ بهتر است  حدود ۲ میلی‌ثانیه باشد.

در زمینه‌ی پنل استفاده شده هم بهتر است از مانیتورهای گیمینگ دارای پنل  VA دست به انتخاب بزنید. این نوع مانیتورها از پاسخ‌دهی سریع پنل‌های TN و  رنگ‌های جذاب پنل‌های IPS بهره می‌برند و به همین خاطر در هر دو زمینه  بهترین امکانات را خواهید داشت. با این حال اگر کیفیت تصویر اهمیت خیلی  زیادی برای شما ندارد و بیشتر به دنبال سرعت بالای پاسخ‌دهی هستید،  می‌توانید مانیتور دارای پنل TN را بخرید که قیمت بسیار مناسب‌تری دارند.

قیمت

بعد از مشخص کردن تمام ویژگی‌های مهم، حالا باید به بحث مهم قیمت  بپردازیم. قبل از خرید یک مانیتور گیمینگ باید ببینید کدام ویژگی‌ها برای  شما اهمیت بیشتری دارد. آیا عملکرد در اولویت قرار دارد یا کیفیت تصویر؟  شاید هم می‌خواهید تعادلی بین این دو مشخصه ایجاد کنید. با مشخص کردن این  اولویت‌ها، خیلی سریع قادر به محدود کردن لیست مدل‌های موردنظر خود خواهید  بود.

به عنوان مثال در حال حاضر با پرداخت مبلغی در حدود ۱۰ میلیون تومان  می‌توانید مانیتور گیمینگ خمیده ۲۷ اینچی با قابلیت‌هایی مانند رزولوشن  ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ و پاسخ‌دهی بین ۳ تا ۶ میلی‌ثانیه خریداری کنید.