۱) مسائل مربوط به موقعیت دستگاه روتر
یکی از رایجترین دلایل کندی سرعت اینترنت وایفای در تلفن همراه این است که روتر شما در مکانی اشتباه قرار گرفته است. ارسال سیگنالها کاملا وابسته به مشخصات دستگاه شما است و هرچه دستگاه روتر شما قویتر باشد، سیگنالها برد بیشتری خواهند داشت. با این حال به هر میزان که شما از دستگاه خود دورتر باشید، سرعت وایفای کمی کندتر خواهد شد.
نکته جالب این است که اشیاء فیزیکی بزرگ مانند دیوارها و درها نیز میتوانند سیگنالهای وایفای را مسدود کنند و در آنها اختلال ایجاد کنند و باز هم باعث کاهش سرعت دریافتی شما بشوند. همچنین قدرت این سیگنال توسط نماد Wi-Fi که در تصویر بالا مشاهده میکنید، در تلفن همراه شما نشان داده میشود. وقتی که این نماد به صورت کامل پر شد، شما قویترین سیگنال ممکن را در اختیار دارید.
زمانی که این نماد خالی یا تقریبا خالی است، سیگنال دریافتی شما ضعیف خواهد بود. پس با نزدیک شدن به روتر، قدرت سیگنال و سرعت اینترنت شما بهتر از قبل میشود. پیشنهاد میکنیم که روتر را به صورت آزمایشی در مکانهای مختلف منزل خود قرار دهید و سرعت آن را تست کنید. سپس تصمیم بگیرید که بهترین مکان برای دستگاه شما کجاست. به همین سادگی!
۲) ازدحام تعداد زیاد شبکههای وایفای در یک محل خاص
ازدحام تعداد زیاد شبکههای وایفای در یک محل خاص نیز یکی دیگر از مشکلات روترهاست که باعث کند شدن سرعت اینترنت در گوشیهای شما میشود. احتمالا میدانید که روترها سیگنال خود را در یک کانال خاص ارسال میکنند، اما اگر روترهای همسایگان شما نیز روی همان کانال تنظیم شده باشند، این کانال به صورت خودکار عملکرد همه روترها را کاهش میدهد.
این مورد بیشتر در ساختمانهای آپارتمانی مشکلساز است؛ زیرا تعداد زیادی روتر در فضایی محدود قرار گرفتهاند. برای حل این مشکل به نرمافزاری نیاز دارید که بتواند به شما در تعیین بهترین کانال ممکن کمک کند. در این رابطه ما برنامههای Wi-Fi Analyzer را به شما توصیه میکنیم که به صورت رایگان در دسترس مردم قرار گرفتهاند. شما با کمک این برنامهها به راحتی میتوانید برترین کانال ممکن را برای روتر خود انتخاب کنید تا سرعت بالاتری در اختیار شما قرار بگیرید.
۳) اختلالات یا نویزهای وایفای
بسیاری از لوازم خانگی همچون مایکروویو، زنگ آیفون منزل و تلفنهای بیسیم، همگی این پتانسیل را دارند که بر روی سیگنال روتر ۲.۴ گیگاهرتز تداخل ایجاد کنند. اکثر روترهای فعلی میتوانند در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و یا ۵ گیگاهرتز کار کنند. با این حال روترهای کمی وجود دارند که بتوانند در فرکانس ۵ گیگاهرتز فعالیت کنند. اگر روتر شما این امکان را دارد، میتوانید با رفتن به بخش تنظیمات روتر، آن را فعال کنید. قبل از انجام این کار مطمئن شوید که تمام دستگاههای شما از فرکانس ۵ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند. در غیر این صورت آنها نمیتوانند از اینترنت استفاده کنند.
۴) پایین بودن سرعت وایفای به صورت کلی
یکی از واضحترین و شایعترین دلایل سرعت پایین وایفای در گوشیهای موبایل این است که سرعت وایفای شما پایین است. در واقع شما با هر دستگاهی که به وایفای خود وصل شوید، سرعت اینترنت پایین خواهد بود. در این وضعیت مشکل از گوشی موبایل و یا دیگر دستگاههای شما نیست. حالا شما باید به سراغ اپراتور ارائهدهنده اینترنت خود بروید. اگر اپراتور اینترنت شما توانایی ارائه سرعت بالاتری را به شما ندارد، بهتر است که به سراع یک اپراتور دیگر بروید.
قبل از فکر کردن برای تغییر اپراتور اینترنت خود، باید به یک موضوع مهم توجه کنید. گاهی تعداد دستگاههای متصل به وایفای بالاست و به اصطلاح توان آن را میگیرند. برای مثال دانلود فیلم و بازی و آپدیت سیستمعاملها همگی باعث کاهش سرعت اینترنت شما میشوند. پس قبل از هر کاری، مطمئن شوید که دستگاههای دیگر شما قدرت وایفای شما را درگیر نکردهاند و در حال دانلود نیستند.
نکته مهم دیگری که باید به آن دقت کنید این است که سرعت وایفایهای عمومی میتواند به صورت چشمگیری متفاوت باشد. بنابراین از چیزی که برای آن پولی پرداخت نمیکنید، انتظار خدمات فوق سریع را نداشته باشید.
۵) پوشش ناکافی اینترنت
این موضوع فقط در مورد کند بودن وایفای در تلفن همراه شما نیست. در چنین مواردی حتی اگر از اینترنت سیمکارت خود نیز استفاده کنید، سرعت آن پایین خواهد بود. این اتفاق که در بسیاری از مواقع در ایران نیز رخ میدهد، یک دلیل واحد دارد. در چنین مواردی یک رویداد مهم در حال برگزاری است که افراد زیادی در حال استفاده از اینترنت هستند و سرعت اینترنت برای همه مردم کاهش مییابد.
برای مثال زمانی که در ورزشگاه آزادی مسابقه دربی (استقلال و پرسپولیس) در حال برگزاری است. سرعت اینترنت همه مردم کاهش پیدا میکند. در این وضعیت بیشتر مردم با کمک اینترنت و اپلیکیشنهای پخش آنلاین، این مسابقه را تماشا میکنند. پس کاملا منطقی است که سرعت اینترنت در این زمان برای همه مردم تا حد بالایی کاهش پیدا کند.
۶) سرعت پایین گوشی موبایل
آخرین دلیل شایع در مورد سرعت پایین وایفای در گوشیهای هوشمند، سرعت و عملکرد پایین گوشیهای موبایل است. در چنین مواقعی احتمالا سرعت وایفای کاملا خوب و یا عالی است. با این حال زمانی که شما به سراغ آن میروید، به علت عملکرد پایین گوشی موبایل شما، فرض میکنید که سرعت اینترنت پایین و ضعیف است.
این امکان وجود دارد که تلفن شما به سادگی نتواند به همه مواردی که از آن درخواست میکنید، با سرعت بالا پاسخ دهد. برنامههایی که قدیمی هستند و یا کد آنها ضعیف نوشته شده است، میتوانند به صورت کلی سرعت گوشی موبایل شما را کاهش دهند. پس سعی کنید که همیشه تمامی اپلیکیشنهای تلفن همراه خود را آپدیت کنید. در عین حال به این مورد نیز دقت کنید که هر گوشی موبایل یک عمر مفید دارد. پس از گذشت این عمر مفید، بهتر است که به سراغ خرید یک گوشی موبایل جدید بروید.
جمعبندی
در این مقاله تلاش کردیم تا ۶ مورد اصلی و تاثیرگذار در کاهش سرعت وایفای گوشی موبایل را زیر ذرهبین قرار دهیم. شما باید تمامی این شش مورد را بررسی کنید و در اکثر موارد با رعایت این نکات مشکل شما حل خواهد شد. در عین حال اگر این موارد تاثیری روی سرعت اینترنت شما ندارند، بهتر است که از کارشناسان متخصص در این حیطه کمک بگیرید.
اختلالات و نویزهای روی وایفای از مهمترین عواملی هستند که باعث کاهش سرعت اینترنت روی گوشی موبایل شما میشوند. پس بهتر است که به این مورد بیشتر اهمیت بدهید. همچنین دقت کنید که قطعا عوامل دیگری برای افزایش سرعت اینترنت وایفای روی موبایل شما وجود دارند که به علت رایج نبودن، ما در این مقاله به سراغ آنها نرفتهایم. در نهایت شما میتوانید از اپراتورهای ارائهدهنده اینترنت خود در این رابطه کمک بگیرید.
دیدگاه خود را بنویسید