رم

رم علاوه بر اینکه نسبت به بسیاری از قطعه‌ها قیمت پایین‌تری دارد،  ارتقای آن هم کار بسیار راحتی محسوب می‌شود. به همین خاطر وقتی که صحبت از  ارتقای کامپیوتر می‌شود، بسیاری از کاربران به فکر افزایش ظرفیت رم  می‌افتند. اگر می‌بینید در حال حاضر با باز کردن چند برنامه بخش زیادی از  ظرفیت رم اشغال می‌شود، با افزایش این ظرفیت می‌توانید عملکرد را بهبود  ببخشید. اما دقیقا به چه مقدار رم نیاز دارید؟

در حال حاضر ۸ گیگابایت رم حداقل ظرفیت استاندارد محسوب می‌شود و تقریبا  تمام لپ‌تاپ‌ها با این مقدار رم به دست کاربران می‌رسند. اما واقعیت این  است که برای بسیاری از کاربران این ظرفیت اصلا کافی نیست و در این صورت  باید از حداقل رم ۱۶ گیگابایتی بهره ببرید. در کنار ظرفیت باید به سرعت رم  هم توجه نشان بدهید. به همین خاطر قبل از خرید ببینید پردازنده و مادربرد  از چه سرعتی برای رم پشتیبانی می‌کنند تا بهترین رم را برای سیستم خود  بخرید.

کارت گرافیک

ارتقای کامپیوتر

اگر گیمر هستید، بدون شک کارت گرافیک در ابتدای لیست ارتقای قطعات قرار  دارد. البته اگر گیمر نیستید و کاری مانند طراحی سه‌بعدی انجام می‌دهید،  باز هم چاره‌ای جز استفاده از کارت گرافیک قدرتمند ندارید. واقعیت این است  که این روزها بسیاری از کاربران معمولی دیگر نیازی به کارت گرافیک ندارند و  صرفا با گرافیک یکپارچه‌ی پردازنده می‌توانند بسیاری از کارهای موردنظر  خود را انجام دهند. بنابراین ببینید که آیا واقعا به ارتقا یا خرید کارت  گرافیک نیاز دارید یا نه تا بیهوده متحمل هزینه‌ی سنگین نشوید.

حافظه‌ی SSD

ارتقای کامپیوتر

دو دلیل برای ارتقای هارد درایو وجود دارد: افزایش ظرفیت یا بهبود  عملکرد. اگر همچنان از هارد درایو قدیمی برای سیستم خود استفاده می‌کنید،  دیگر وقت آن رسیده که به بهره‌گیری از حافظه SSD روی بیاورید. این نوع  حافظه‌ها سرعت کامپیوتر را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند.

به لطف حافظه‌های SSD، هم سرعت بوت شدن سیستم بسیار بیشتر می‌شود و هم  برنامه‌ها با سرعت بیشتری باز می‌شوند. با توجه به اینکه حافظه‌های SSD  قیمت بالایی دارند، کاربران زیادی معمولا SSD با ظرفیت ۱۲۰ یا ۲۴۰ گیگابایت  را به درایو C اختصاص می‌دهند و در کنار آن از یک هارد درایو قدیمی با  ظرفیت بسیار بیشتر استفاده می‌کنند.

پردازنده

ارتقای کامپیوتر

پردازنده یکی از کلیدی‌ترین اجزای کامپیوتر به حساب می‌آید ولی برای  ارتقای آن معمولا باید مادربرد را هم تعویض کنید. البته در این زمینه  پردازنده‌های AMD سخت‌گیری کمتری دارند ولی پردازنده‌های اینتل اینگونه  نیستند. در ضمن برای پردازنده باید به پاور و BIOS هم توجه کنید تا سیستم  برای اجرا با مشکلی روبرو نشود.

سخن آخر

به طور کلی اینکه کدام قطعه بیشترین تاثیر را برای عملکرد دارد، تا حد  زیادی به نیازهای شما برمی‌گردد. اما در هر صورت نمی‌توانیم اهمیت زیادی رم  را از قلم بیندازیم زیرا در صورت ظرفیت کم رم، با مشکلات زیادی روبرو  می‌شوید. واقعیت این است که برای عموم کاربران ارتقای رم و استفاده از  حافظه SSD عملکرد سیستم را به طور قابل توجهی بهتر می‌کند. ارتقای این دو  قطعه هم خوشبختانه هزینه‌ی خیلی زیادی ندارد.