ایموجی چیست؟

ایموجی‌ها، شکلک‌هایی هستند که برای نمایش و انتقال احساسات و همچنین  پیام شما به کاربر طرف مقابلتان در فضای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.  به بیانی دیگر ایموجی‌، نشان‌دهنده‌ی احساسی خاص، شی یا نماد است. این  شکلک‌های کوچک، می‌توانند در تمام شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام،  توییتر، اسنپ‌چت و حتی پیام‌‌های کوتاه مورد استفاده قرار بگیرند و کار شما  را برای برقراری ارتباط در این پلتفرم‌ها آسان‌تر کنند. در حقیقت بسیاری  از کاربران، از ایموجی‌ها به عنوان یک زبان همگانی دیجیتال یاد می‌کنند.

از آن جا که تعداد ایموجی‌ها هر ساله افزایش می‌یابد و شاهد اضافه شدن  ایموجی‌های جدیدی هستیم، زبان دیجیتال ما نیز به نوبه خود تکامل یافته و  گسترده‌تر می‌شود تا در همه فرهنگ‌ها، توسط همه‌ی افراد، در هر موضوعی، با  هر سیستمی و البته در هر زمانی در دسترس باشند. شاید برایتان این سوال مطرح  شده باشد که پیدایش ایموجی‌ها به کجا و چه زمانی برمی‌گردد؟

تاریخچه‌ی پیدایش ایموجی‌ها

برای پاسخ به این سوال باید به سال ۱۹۹۸ میلادی برگردیم؛ جایی که یک  مهندس موبایل ژاپنی به نام «شیگتاکا کوریتا» از شرکت NTT Docomo، روی ایجاد  روشی کار می‌کرد که کاربران بتوانند از طریق نمادها با هم ارتباط برقرار  کنند. نتیجه‌ی کار او مجموعه‌ای از ۱۷۶ نماد بود که او آن‌ها را ایموجی  نامید. این نام ترکیبی از دو کلمه ژاپنی است: «e» (تصویر) و «moji»  (شخصیت). کوریتا می‌گوید که برای ایموجی‌هایش از مانگا، حروف چینی و علائم  بین‌المللی نیز الهام گرفته است. هدف کوریتا از ساخت ایموجی، تولید یک رابط  جذاب برای انتقال اطلاعات به روشی ساده و کوتاه بود. به عنوان مثال او  علاقمند بود روشی طراحی کند تا برای نشان دادن وضعیت آب و هوایی، به جای  کلمه‌ی بارانی، از تصویر آن استفاده شود.

پس از عادی شدن استفاده از موبایل، این ایده در شرکت‌های فناوری غیر از  ژاپن، همانند اپل به شدت مورد توجه واقع شد. در سال ۲۰۰۷، شرکت گوگل تصمیم  گرفت تا این مسئولیت را بر عهده بگیرد و از اتحادیه Unicode (سازمان حفظ استاندارهای متنی در سیستم‌ها) تقاضا کرد تا ایموجی‌ها را به  رسمیت بشناسد. اپل نیز در سال ۲۰۱۲، اولین ایموجی‌ها را با سیستم‌عامل iOS 6  به کاربرانش عرضه کرد و اتفاقاً این شکلک‌ها بسیار مورد پسند کاربران قرار  گرفتند.

گذشته از این‌ها، در سال ۲۰۱۶ آزمایشی در مورد معنی ایموجی‌ها انجام شد و  در نتیجه‌ی آن محققان دریافتند که بسیاری از کاربران تفسیر درستی از معنی  واقعی ایموجی‌ها ندارند و آن‌ها را در موقعیت‌های نادرستی مورد استفاده  قرار می‌دهند. همه‌ی ایموجی‌ها توسط اتحادیه‌ی Unicode منتشر می‌شوند. اما  آن‌ها در پلتفرم‌های مختلف، از اپل و اندروید گرفته تا فیسبوک و توییتر،  متفاوت به نظر می‌رسند. همچنین بیشتر سردرگمی‌ها و تفاسیر نادرست ایموجی‌ها  مربوط به شکلک‌های صورت است که تا حدودی منطقی است. در ادامه قصد داریم تا  معنی درست برخی از این ایموجی‌های معروف را به شما معرفی کنیم.

. ایموجی خندان برعکس

ایموجی چهره‌ی خندان وارونه را می‌توان به معنای حماقت یا بازیگوشی به  کار برد، اما بهترین استفاده از آن برای مقوله‌ای است که معمولاً انتقال آن  از طریق متن بسیار سخت است و آن چیزی نیست جز طعنه زدن! در واقع این شکلک  طعنه را تلخ‌تر و درک آن را در بسیاری از موقعیت‌ها کمی دشوار می‌کند.  همچنین می‌توان از آن برای بیان افکاری استفاده کرد که می‌دانید هرگز به  واقعیت تبدیل نخواهد شد. این ایموجی نشان می‌دهد که شما می‌خندید اما این  خنده، خنده‌ی دردناکی است.

برای مثال فرض کنید که دوستتان، از شما در خواست می‌کند که ساعت ۵ صبح  برای استقبال از او به فرودگاه بروید. شما نیز می‌توانید در جواب از این  ایموجی استفاده کنید.

۲. ایموجی صورت با دست روی دهان

در این ایموجی، شما صورتی را می‌بینید که با دستانش دهان خود را پوشانده  است. این شکلک که اغلب با چشم‌های خندان و یا گونه‌های سرخ‌شده نمایش داده  می‌شود، نشان‌دهنده‌ی خنده‌ی پنهانی یا خجالت کاربر است، به‌گونه‌ای که با  وقاحت می‌گوید اوه. برای مثال فرض کنید که در یک کلاس آنلاین هستید و معلم  از شما می‌خواهد که به برخی از سوالات کتاب پاسخ دهید، اما شما به جای  انجام این کار میکروفون خود را قطع می‌کنید! این یکی از موقعیت‌هایی است که  می‌توانید از این ایموجی استفاده کنید.

۳. ایموجی میمون با چشم‌های بسته

این شکلک یک میمون با موهای قهوه‌ای است که با دو دستان خود جلوی  چشم‌هایش را گرفته است. این ایموجی که یکی از پرطرفدارترین ایموجی‌های مورد  استفاده کاربران محسوب می‌شود، برای بیان خجالت سطحی مورد استفاده قرار  می‌گیرد. جالب است بدانید این میمون خجالتی در اصل یکی از سه نماد  میمون‌های خردمند در فرهنگ ژاپن است. این شکلک در فرهنگ کشور ژاپن میزارو  (Mizaru) نام دارد و به معنی نگاه نکن است. اگرچه استفاده از این ایموجی  برای بیان خجالت است، اما دیده شده که بسیاری از کاربران از آن به عنوان یک  روش برای انتقال احساسات و حالاتی مانند خنده، باور نکردن یک موقعیت و حتی  گریه کردن بهره می‌برند.

۴. ایموجی پوکر فیس

این شکلک که به صورت خنثی نیز معروف است، یکی از پرکاربردترین  ایموجی‌هایی است که کاربران به‌ویژه در کشور ما از آن استفاده می‌کنند. در  واقع این ایموجی برای مواقعی به کار می‌رود که چهره‌ی شخص هیچ حالتی را  منتقل نمی‌کند و طرف مقابل نمی‌تواند حسی خاصی را از آن شخص دریافت کند.  همچنین برخی کاربران از این شکلک، برای زل زدن به طرف از فرط ناامیدی و از  رفتار او بهره می‌برند.

۵. ایموجی شخصی با دست‌های بسته

این ایموجی در شرایط مختلف و متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای  مثال در فرهنگ ژاپنی، ایموجی شخصی با دست‌های بسته به معنای تشکر یا لطف  است. در برخی مناطق از این ایموجی، برای دعا کردن و امید داشتن استفاده  می‌شود. اما در اکثر کشورهای انگلیسی این ایموجی به معنای «بزن قدش» است.

۶. ایموجی شست و انگشت کوچک

در این شکلک، تنها انگشت دست کوچک و شست بالا رفته است. در واقع معنی  ایموجی شست و انگشت کوچک تماس گرفتن است. هنگامی که می‌خواهید با کسی تماس  بگیرید یا می‌خواهید که او با شما تماس بگیرد، می‌توانید از این شکلک  استفاده کنید.

۷. ایموجی شخصی که هر دو دست خود را برای شادی بالا می‌برد

این  شکلک که در واقع شخصی است که هر دو دست خود را بالا برده است، اغلب با  ایموجی دعا کردن به اشتباه گرفته می‌شود. باید گفت که این ایموجی مفهوم  شادی دارد و مخصوص جشن و سرور طراحی شده است. همان حالت معروفی که دو نفر  در مقابل هم برای داشتن یک نقطه مشترک از شادی‌هایشان، دست‌هایشان را به هم  می‌زنند.

۸. ایموجی انگشتان فشرده شده

ایموجی‌ها

این شکلک در واقع یک دست است که کف آن به سمت بالا قرار گرفته است. نوک  پنج انگشت محکم به هم فشرده شده و به صورت ایستاده درآمده است. این حرکت،  یک ژست ایتالیایی است که «ma che vuoi» نامیده می‌شود و به معنای چی  می‌خوای؟ و یا چی داری میگی؟ است. مردمان ایتالیا، از این ژست معمولاً برای  مخالفت، ناامیدی یا ناباوری بهره می‌برند. جالب است بدانید که این ایموجی  در فرهنگ‌های دیگر معنی‌های متفاوتی دارد. برای مثال در مناطقی، از این ژست  به معنای «آرام‌شدن» یا «صبور باش» استفاده می‌کنند.

۹. ایموجی سنگ موآی

ایموجی‌ها

این شکلک که در واقع سنگی با چشمان، دهان و گوش‌های بلند را نشان  می‌دهد، مجسمه سنگی موآی نام دارد. این مجسمه‌ی سنگی که متعلق به جمهوری  شیلی است، معانی متفاوتی دارد. از استقامت، حماقت و سکوت می‌توان به  معنی‌های ذکر شده‌ی این ایموجی یاد کرد.